Adventskalender 12 dagen

Adventskalender 12 dagenBen je op zoek naar een adventskalender 12 dagen? Hieronder vind je een overzicht van adventskalenders met twaalf verrassingen. Ook vind je hier meer informatie over het ontstaan en de betekenis van de 12 days adventskalender. Nu we dit type kalender steeds vaker terugzien in Nederland & België, wil je er misschien zelf ook wel eentje proberen. Op deze pagina vind je het meest complete overzicht van beschikbare adventskalender 12 dagen.

12 dagen adventskalender overzicht:

Wat is een 12 days adventskalender?

Een ’12 dagen adventskalender’ is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een adventskalender met 12 vakjes in plaats van de gebruikelijke 24. In Nederland is het aanbieden van de 12 days advent kalenders nog redelijk nieuw, waardoor veel mensen niet weten waarvoor deze gebruikt wordt. Er zijn hierdoor ook veel mensen en bedrijven die denken dat de 12 dagen kalender bedoeld is om de adventskalender betaalbaarder te maken. Doordat er in plaats van 24 slechts 12 producten in zitten, is de adventskalender weliswaar goedkoper aan te bieden. Maar er zit een heel ander verhaal achter.

Waar komen de 12 dagen adventskalenders vandaan?

De 12 dagen van Kerstmis is de periode in het Christendom die de periode markeert tussen de geboorte van Christus en de komst van de Wijzen, de drie wijzen. Het begint op 25 december (Kerstmis) en loopt tot 6 januari (Driekoningen). De vier weken die aan Kerstmis voorafgaan, staan bekend als de Advent, die vier zondagen voor Kerstmis begint en eindigt op 24 december. Het is een kalender die vanaf Kerstmis gebruikt hoort te worden.