Wijn adventskalender 2022

Wijn adventskalender 2022Wijn adventskalender 2022 kopen? Adventskalenders zijn tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten beschikbaar, maar de wijnkalenders behoren ieder jaar tot de meest populaire aftelkalenders van het jaar. Ben je zelf dol op wijn of ken je iemand die graag een wijntje drinkt? Dan is een wijn adventskalender een leuk cadeau. In deze kalenders zitten vaak 24, maar soms ook wel twaalf wijntjes verstopt. Iedere dag haal je een nieuwe smaak tevoorschijn. Leuk aan deze adventskalenders is dat je op een bijzondere manier nieuwe smaken kunt proeven. De wijn adventskalenders doen het ieder jaar uitstekend onder zowel vrouwen als mannen. Op deze pagina lees je alles over de wijn adventskalenders van 2022.

Wijn adventskalender 2022

Hoe werkt een wijn adventskalender

Een wijn adventskalender werkt eigenlijk hetzelfde als andere adventskalenders. Je start op 1 december met het openen van een vakje. Vervolgens tref je in de kalender een speciaal wijntje. Dit herhaal je ook de 23 dagen die daarop volgen. Uiteindelijk heb je 24 verschillende wijntjes kunnen proeven. Of je het wijntje meteen opdrinkt of later een soort proeverij wilt houden met vrienden, bepaal je uiteraard helemaal zelf!

Soorten wijn adventskalenders

Wijn adventskalenders zijn de laatste jaren flink gegroeid in populariteit. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer verschillende soorten wijn adventskalenders op de markt komen. Het kan dan ook lastig zijn om een wijn adventskalender te vinden die goed bij je past. Voordat je begint aan de zoektocht naar een wijn adventskalender zijn er aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Zo zijn er adventskalenders met wijn voor twaalf dagen en voor 24 dagen. Daarnaast wordt er ook vaak onderscheid gemaakt tussen rode en witte wijn adventskalenders. In het kort betekent dat:

  • Wijn adventskalenders met uitsluitend witte wijn
  • Wijn advent kalenders met uitsluitend rode wijn
  • Wijnkalenders met rode én witte wijn

Wat is de inhoud van een adventskalender wijn 2022?

De inhoud van wijn adventskalenders kan verschillen. Zoals we hierboven al beschreven is de inhoud van een wijnkalender afhankelijk van de soort die je kiest. Kies je voor een twaalf dagen adventskalender of een 24 dagen adventskalender? Bij de eerste variant kun je rekenen op twaalf verschillende wijntjes en bij de tweede variant krijg je er meteen 24. Voor de inhoud kun je doorgaans kiezen voor witte wijn, rode wijn of allebei. Daarnaast zijn de wijnen vaak afkomstig van over de hele wereld. Zo wordt vaak ook buiten Europa gekeken.

Wat kost een wijnkalender?

Een wijn adventskalender 2022 hoeft niet altijd duur te zijn. De laatste jaren hebben we gezien dat de prijzen flink kunnen variëren. Zo is er ieder jaar de Aldi wijn adventskalender die verkocht wordt voor een bedrag van ongeveer 50 euro. Over het algemeen gezien variëren de prijzen tussen de 50 tot 120 euro. De 12-dagen wijn adventskalenders zijn vaak wat goedkoper. Logisch, want daar zitten natuurlijk ook minder wijntjes in.

Wijn adventskalender 2022 kopen

Wil jij dit jaar een wijn adventskalender kopen? Wees er dan snel bij, want de afgelopen jaren is wel duidelijk geworden dat de wijn adventskalenders uiterst populair zijn. De kalenders raken doorgaans dan ook binnen no time uitverkocht. Kies jij dit jaar voor de wijn adventskalender 2022?