Frontaal adventskalender 2023

De Frontaal adventskalender van 2023 belooft een ware sensatie te worden voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en vernieuwende smaakervaring. Het is niet zomaar een verzameling van bieren. Het is een zorgvuldig samengestelde selectie van unieke, ambachtelijke brouwsels. Voor de ware bierliefhebber is deze kalender een uitnodiging om drankjes te proberen. 

Brouwerij Frontaal heeft zijn passie en expertise ingezet om een assortiment samen te stellen dat zowel bekende favorieten als nieuwe smaken bevat. Met 12 hoogwaardige bieren belooft deze kalender in aanloop naar de feestdagen een leuke ontdekkingsreis te worden. Benieuwd geworden? We vertellen je graag alles over de Frontaal adventskalender 2023.

Bestel de Frontaal adventskalender*

Review Frontaal adventskalender 2023

Brouwerij Frontaal staat bekend om zijn ambachtelijke bieren. Voor zijn exclusieve bier adventskalender heeft Frontaal gekozen voor een exclusieve selectie aan heerlijke luxe bieren. Daarbij is grotendeels gekozen voor nieuwe varianten en dat vinden we erg leuk, want zo maak je kennis met nieuwe smaken. Een van de barrel aged bieren uit de kalender is zelfs exclusief te verkrijgbaar in deze advent box. Dit is wat wij vinden van de twaalf dagen adventskalender van Frontaal.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

  • ✅ Diversiteit en kwaliteit.
  • ✅ Exclusieve brouwsels.
  • ✅ Grotendeels nieuwe bieren.

Minpunten

  • ❌ Smaakvoorkeuren niet door te geven.
  • ❌ Zitten slechts 12 biertjes in.
  • ❌ Het design lijkt niet op een bier adventskalender.

Frontaal focust zich ieder jaar op het produceren van een aftelkalender naar Kerstmis waarvoor diversiteit en kwaliteit centraal staat. De inhoud bestaat dan ook uit zowel klassieke als experimentele bieren. De kalender bevat zelfs een limited edition die alleen voor deze advent box is gemaakt. Daarbij is de kalender voorzien van een feestelijk design, al vinden we het wel jammer dat het niet echt opvalt dat het gaat om een bier adventskalender.

Daarnaast kun je met deze aftelkalender niet je smaakvoorkeur doorgeven. Je moet dan ook hopen dat de inhoud past binnen jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. Daarnaast zitten er ‘slechts’ 12 biertjes in. Dit in tegenstelling tot andere 24-dagen bierkalenders.

Design

Dit jaar presenteert Frontaal zijn adventbox in een buitengewoon charmant en speels design. De groene doos is versierd met sneeuwvlokjes om alvast in de kerstsfeer te komen. Op de zijkant staat een afbeelding van een hond met een kerstmuts. Hierdoor zal je op het eerste gezicht misschien niet direct denken aan een adventskalender met bier. Het zou namelijk makkelijk kunnen worden verward met een honden adventskalender

Een nadere blik onthult echter de ware inhoud; de prominente tekst op de voorkant, ‘Frontaal Brewing Co.’, geeft al een hint, en de subtiele toevoeging van ’12 festive cans of beer’ bevestigt dat het een bier adventskalender is. Het design voegt een extra vleugje vreugde toe aan de algehele ervaring. En wacht maar tot je het design van de blikjes ziet die in de kalender verstopt zitten.

Frontaal blikjes
Voorbeeld van Frontaal blikjes

Frontaal adventskalender inhoud

De Frontaal adventskalender 2023 is rijkelijk gevuld met 12 luxe bieren, waarvan het merendeel nieuwe creaties van Frontaal zijn. Het scala aan bieren in de kalender is divers en omvat niet alleen IPA’s en stouts, maar ook saisons. Bijzonder aan deze editie zijn de 2 nieuwe internationale en 2 nieuwe Nederlandse samenwerkingen. Bovendien bevat de kalender 2 barrel-aged bieren, waarvan 1 exclusief beschikbaar is in deze adventbox.

  • 12 premium bieren: Een dozijn zorgvuldig geselecteerde, luxe bieren om te genieten.
  • Voornamelijk nieuwe Frontaal creaties: De meeste bieren zijn gloednieuwe brouwsels van Brouwerij Frontaal, klaar om ontdekt te worden.
  • Internationale samenwerkingen: Unieke en spannende bieren, gecreëerd in samenwerking met internationale brouwerijen.
  • Twee Nederlandse samenwerkingen en twee barrel-aged bieren: Ontdek nieuwe smaken met twee Nederlandse collabs en proef de diepte van twee barrel-aged bieren, waarvan één exclusief beschikbaar is in deze Advent Box.

Beoordelingsscore

Als liefhebbers van bier adventskalenders hebben we de laatste jaren al verschillende Frontaal adventskalenders voorbij zien komen én geproefd. Dit jaar geven we de aftelkalender een 2,8 op een schaal van 5.

Gemiddeld cijfer:

➡️ Design:

➡️ Inhoud:

➡️ Prijs/kwaliteit:

Het design van de kalender ontvangt een 3 uit 5. Hoewel het design feestelijk is en goed bij de kerstsfeer past, doet de opdruk van de hond niet meteen denken aan een bier adventskalender. Qua inhoud scoort de kalender wat ons betreft ook een 3. Alhoewel we over de daadwerkelijke inhoud niets te klagen hebben, vinden we het jammer dat Frontaal gekozen heeft voor slechts 12 bieren. Andere bier kalenders zoals die van Beer in a Box, Beerwulf en Craft Only bestaan altijd uit 24 bieren. Tot slot heeft de kalender een prijskaartje van 76,75 euro. Aangezien dat zo’n 6 euro per speciaalbiertje is, beoordelen we de prijs/kwaliteits-verhouding op een drie uit vijf sterren.

Frontaal adventskalender 2023 kopen?

Ben je klaar voor een avontuur van smaken en sensaties? Trakteer jezelf of een geliefde op de Frontaal adventskalender 2023 en ontdek de wereld van ambachtelijke bieren. Bestel nu je kalender en begin je smaakvolle reis door het unieke bieraanbod van Brouwerij Frontaal! Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt! Bestellen kan dit jaar via Beerwulf.

Bestel de Frontaal adventskalender*

Over Shannon

Shannon heeft een bijzondere liefde voor adventskalenders. Haar passie voor deze afteltreasures begon al in haar jongere jaren, toen de wereld nog niet verder reikte dan de chocolade adventskalenders. Die spanning in de aanloop naar de feestdagen? Shannon had daar haar eigen remedie voor: elke dag een vakje openen. Nu, 29 lentes jong, is ze niet alleen een fervent liefhebber, maar ook de trotse oprichtster van AdventskalenderTips.nl. Ze gidst je met plezier door de wondere wereld van de meest fabuleuze adventskalenders van het jaar. Dus, op zoek naar de crème de la crème van de adventskalenders? Shannon is je go-to girl!