Pak dit jaar uit met de Craft Only adventskalender 2023. Dit jaar neemt CraftOnly je mee terug in de tijd voor een exclusieve bier adventskalender. Wees er wel snel bij, want na het grandioze succes van vorig jaar verwachten we dat deze kalender ook dit jaar razendsnel is uitverkocht.

Dit jaar bestaat de bier adventskalender uit craftbieren die je nergens anders vindt. Ze zijn afkomstig van lokale brouwers en korte keten. Zo geniet jij iedere dag van een ambachtelijk biertje. Bestellen kan via de officiële website. In deze review nemen we je mee naar de CraftOnly adventskalender en vertellen we je waarom het een van onze favoriete bier adventskalenders van het jaar is.

Nu met 20 euro korting in de pre-order!

Craftonly adventskalender korting

CraftOnly adventskalenders 2023

CraftOnly lanceert in 2023 niet één, maar twee gloednieuwe adventskalenders. Of tenminste, gloednieuw… De eerste variant ken je misschien nog wel als je vorig jaar een bier adventskalender van Craft Only in huis hebt gehaald. De webshop kwam tenslotte met een uniek concept op de markt genaamd de Beer Adventure. Het was aan jou om de codes te kraken en zo het juiste biertje tevoorschijn te halen. Dit exemplaar kun je dit jaar opnieuw in huis halen, maar dan met gloednieuwe bieren.

Heb jij de Beer Adventure vorig jaar al in huis gehaald en ben je toe aan iets nieuws? Dan is daar dit jaar de speciale Merry Beermas adventskalender. Deze kalender beschikt over een prachtig jaren 30-design dat hier en daar voorzien is van een vleugje moderne eigenzinnigheid. Beide adventskalenders bestel je nu alvast in de pre-order en worden vanaf november thuisbezorgd. In dit artikel vertellen we je wat je van de bier adventskalenders mag verwachten, welke onze favoriet is en wat de prijs is. De CraftOnly adventskalenders van 2023:

Craft Only Merry Beermas adventskalender
Merry Beermas adventskalender
Beer Adventure adventskalender
Beer Adventure adventskalender

Wat is een Craft Only bier adventskalender?

De CraftOnly bier adventskalender is een van de bier adventskalenders waarmee jij dit jaar kunt aftellen naar Kerstmis. Zo’n kalender is bedoeld om op een leuke manier af te tellen naar Kerstmis. In het geval van de kalender van CraftOnly betekent dat dat je maar liefst 24 verschillende biertjes in huis haalt. Op 1 december open je het eerste vakje uit de gigantische doos die zo’n 15 kilo weegt.

Door het klepje weg te duwen, zie je een pilsje tevoorschijn komen. Nu heb je het eerste biertje uit de kalender te pakken, maar daarmee ben je er nog lang niet. Vanaf 1 december tot en met Kerstavond (24 december) haal je namelijk iedere dag een nieuw biertje van een andere brouwerij tevoorschijn. Is je adventskalender leeg? Dan is het Kerstmis. Tenminste, als je niet hebt valsgespeeld natuurlijk…

Merry Beermas adventskalender 2023

Dit jaar lanceert Craft Only de gloednieuwe Merry Beermas adventskalender. Van saaie designs is tegenwoordig al lang geen sprake meer. Deze kalender is voorzien van een nostalgisch design dat we nog niet eerder voorbij hebben zien komen. Op de voorkant prijkt onder meer een kerstman die bezig is met de nodige experimenten. Het levert een kleurrijke doos op die tijdens de feestdagen niet ontbreekt bij de kerstboom.

Merry Beermas Craftonly
Merry Beermas Craft Only voorkant

Beer Adventure adventskalender 2023

De tweede bier adventskalender van Craft Only van dit jaar is de Beer Adventure. Wie vorig jaar koos voor Craft Only kan zich deze kalender ongetwijfeld nog herinneren. Deze kalender pakte het tenslotte totaal anders aan dan we tot op heden gewend waren van drank adventskalenders. Het was aan liefhebbers om de codes te kraken om zo het juiste vakje te openen om het juiste biertje in ontvangst te mogen nemen.

Deze bier adventskalender is dit jaar terug met een gloednieuwe inhoud. Dus ook wanneer je vorig jaar al aftelde met deze bier adventskalender kun je hem dit jaar gewoon weer in huis halen. De Beer Adventure adventskalender met interactief spelelement werkt als volgt:

 1. Vind de codes: Bij ieder vakje op de adventskalender vind je een mysterieuze code. Het gaat om zogenaamde ‘runen’. 
 2. Code ontcijferen: Bij de kalender krijg je een code-schijf meegeleverd. Deze knip je uit en bevestig je met een punaise bovenop de doos. Met deze code-schijf kun je de runen kraken.
 3. Zoek het juiste vakje: Klaar met het ontcijferen? Dan is uit jouw runen nu een woord gekomen. Bijvoorbeeld ‘campfire’. Ga op de doos op zoek naar jouw ontcijferde woord en open het juiste vakje.
 4. Genieten maar: Is het jou gelukt om het eerste vakje te openen? Dan kun je nu genieten van je eerste unieke craftbier.
CraftOnly adventskalender code schijf
CraftOnly adventskalender code schijf

Wat is de inhoud van de Craft Only adventskalender 2023?

Als het aankomt op de inhoud van de Craft Only adventskalender, dan houdt het bedrijf ieder jaar de kaken stijf op elkaar. Toch zijn we wel al iets te weten gekomen over wat we mogen verwachten van beide kalenders. Zo staat buiten kijf dat de kalenders gevuld zijn met 24 heerlijke craftbieren uit Nederland, België en Duitsland. Daarbij blijkt de inhoud van de Beer Adventure variant dus volledig vernieuwd te zijn. Het is dan ook de perfecte manier om nieuwe bieren en nieuwe brouwers te leren kennen.

Daarbij belooft het bedrijf zelfs dat je tussen de biertjes een aantal varianten tegenkomt die nergens anders te verkrijgen zijn. Zo scoor je dus sowieso een aantal nieuwe Untappd check-ins. Daarnaast verklapt het bedrijf voor de Merry Beermas adventskalender alvast de namen van de eerste vier brouwerijen. Het gaat om:

 • Rabauw
 • Bruut
 • Rolling Hills
 • Aldersbacher
Inhoud adventskalender CraftOnly
Inhoud adventskalender CraftOnly

Waarom kiezen voor deze Craft beer adventskalender?

De laatste jaren hebben wij verschillende bier adventskalenders mogen uitproberen en toch komen we ieder jaar weer terecht bij die van Craft Only. Deze Craft beer adventskalender heeft als groot pluspunt dat de dozen nooit saai zijn. Nadat we vorig jaar de 24 runen hebben ontcijferd, kiezen we dit jaar dan ook opnieuw voor de Craft Only adventskalender. En dit zijn een aantal redenen waarom jij het ook zou moeten doen:

 • 24 unieke ambachtelijke bieren: afkomstig uit Nederland, België en Duitsland. Welke dit zijn, is natuurlijk nog een verrassing. Om je alvast een tipje van de sluier te geven, je vindt sowieso tripel, NEIPA, IPA en Quadrupel terug. In totaal liefst vijftien verschillende bierstijlen.
 • Ideaal eindejaarsgechenk: voor jezelf of voor een ander. Deze aftelkalenders doen het namelijk enorm goed bij mannen. Het is dan ook een perfect cadeau voor bijvoorbeeld vaders, broers, collega’s of vrienden.
 • Doos met prachtig design: De laatste jaren heeft CraftOnly de uitstraling van zijn adventskalenders flink onder handen genomen. Of je nu gaat voor Merry Beermas of Beer Adventure, in beide gevallen kun je rekenen op een doos die niet misstaat in je woonkamer.
 • Met iedere dag een QR-code: Meer te weten komen over het biertje van vandaag? Geen probleem! Achter ieder deurtje vind je een QR-code. Scan de code en kom alles te weten over het bier en de brouwerij. Zo kom je er ook meteen achter wat de perfecte drinktemperatuur is en krijg je zelfs tips voor welke gerechten bij het biertje passen.
 • 100% anti-breuk garantie: Bij de adventskalender CraftOnly weet je zeker dat je hem ook breukloos in huis krijgt. Ze geven namelijk een 100% anti-breuk garantie. Zo hoef jij je dus nergens druk om te maken.
 • Te koop met extra korting: In de pre-order bestel je deze bier adventskalenders van CraftOnly nu extra volledig. Zo scoor je beide varianten met maar liefst 20 euro korting via deze link!

Craft bier adventskalender kopen met korting

De Craft bier adventskalender bestel je eenvoudig online via de officiële website van Craft Only. De kalenders zijn op dit moment in de pre-order te bestellen met hoge korting. Zo betaal je voor de Beer Adventure nu geen 89,99 euro, maar 69,99 euro. Voor de Merry Beermas adventskalender leg je nu 79,99 euro neer in plaats van 99,99 euro. Wees er dan ook snel bij om te profiteren van de 20 euro pre-order korting. 

Bestel je de kalender voor een ander? Dan profiteer je van nog een leuk extraatje. Geef je bij de bestelling aan dat het om een cadeautje gaat, dan kun je ook nog eens gratis een handgeschreven kaartje toevoegen. Wie verras jij dit jaar met de Craft Only adventskalender 2023?

Craftonly adventskalender korting

Veelgestelde vragen over de Craft Only adventskalender 2023

Wat is de inhoud van de Craft Only adventskalender 20223

Craft Only houdt de inhoud van zijn adventskalender ieder jaar geheim. Toch geeft het bedrijf wel een tipje van de sluier. Zo zijn alle biertjes afkomstig van redelijk kleine brouwerijen uit Nederland, Duitsland en België. Daarbij is ook bekendgemaakt dat er gekozen is voor meer dan vijfiten verschillende bierstijlen met onder meer IPA, Tripel, NEIPA en Quadrupel. Stuk voor stuk ambachtelijke bieren met authentieke smaken.

Wat kost de adventskalender Craft Only?

De adventskalender Craft Only van 2023 kost 99,99 euro. In de pre-order bestel je hem echter met 20 euro korting voor 79,99 euro. Daarnaast kun je kiezen voor de Beer Adventure. Deze kost normaal 89,99 euro, maar nu ‘slechts’ 69,99 euro.

Wanneer wordt de Craft Only bier adventskalender verzonden?

De pre-order voor de Craft Only bier adventskalender is in juli gestart. De pre-orders worden echter pas begin november verzonden. Wie zijn adventskalender na de pre-orderperiode bestelt, kan rekenen op: Vandaag besteld voor 14.00 uur, morgen in huis.

Wat zijn de verzendkosten van de Craft adventskalender?

De Craft adventskalender wordt gratis bij je thuisbezorgd. Je betaalt dus alleen voor de craft bier adventskalender. De kalenders worden verantwoord verzonden met een 100% anti-breuk garantie.

Voor wie is de Craft Only adventskalender geschikt?

De Craft Only adventskalender is geschikt voor wie houdt van speciaalbeer. De kalender is tenslotte gevuld met 24 unieke biertjes waarvan je een aantal zelfs niet eens buiten de kalender kunt kopen. Tot de inhoud behoren IPA’s, Tripels, NEIPA’s en Quadrupels.