Ricola adventskalender 2023

Dit jaar kun je aftellen naar Kerstmis met een Ricola adventskalender 2023. Deze kruidenpastilles heb je ongetwijfeld weleens in de supermarkt zien liggen. In het snoep schap vind je deze pastilles die gemaakt zijn door een Zwitserse familie. Deze snoepjes zijn verzachtend en aromatisch.

Maar wist je dat er dit jaar ook een adventskalender is uitgebracht die volledig in het teken staat van Ricola? Deze snoep adventskalender is een goed alternatief voor de Fisherman’s Friend adventskalender. Bestellen kan exclusief via de Duitse Amazon.

Bekijk de Ricola adventkalender op Amazon*

Laatste prijsupdate: 1 december 2023 8:57 pm
Amazon.de

Review Ricola adventskalender 2023

De Ricola adventskalender is een van de nieuwe adventskalenders met eten die we dit jaar zijn tegengekomen. Het design spreekt ons niet meteen aan. Ja, de gele kleur valt natuurlijk op en op de voorkant staat een soort van zelfbedachte kerstboom, maar een echte kerstsfeer krijg je er niet van. Wat we dan weer wel grappig vinden, is dat je in die boom ook verschillende keelpastilles tegenkomt.

Uiteindelijk gaat het vooral om de inhoud en die vinden we juist wel erg leuk. Zo bevat de kalender maar liefst 22 verschillende smaken Ricola waarvan een groot aantal niet eens in Nederland te koop is. Het is dan ook de ideale gelegenheid om nieuwe smaken uit te proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de smaken cassis of groene thee met limoen.

Adventskalender Ricola
Adventskalender Ricola

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

  • ✅ Maak kennis met een aantal exclusieve smaken.
  • ✅ Musthave voor de echte Ricola fan.

Minpunten

  • ❌ Design niet heel erg kerstig.
  • ❌ Beperkte beschikbaarheid, dus weer er snel bij.

Inhoud

De Ricola adventskalender 2023 is gevuld met maar liefst 22 verschillende smaken van Ricola. Nu denk je misschien: Maar zoveel smaken zijn er toch helemaal niet? Dat is niet helemaal waar. In Nederland kunnen we weliswaar niet aan elke smaak komen, toch zijn er veel meer smaken dan je zou denken.

Zo vind je in deze kalender naast de bekendere smaken als citroen, cranberry en eucalyptus ook smaken als cassis, groene thee met limoen, gember sinaasappelmunt en honing. Al deze smaken zitten verstopt in een gele aftelkalender die je neer kunt zetten. Op de voorkant van de doos prijkt een soort kerstboom met hier en daar een keelpastille verstopt.

Ricola adventskalender inhoud
Ricola adventskalender inhoud

Beoordelingsscore

Gemiddeld cijfer:

➡️ Design:

➡️ Inhoud:

➡️ Prijs/kwaliteit:

De adventskalender van Ricola scoort bij ons een 3.7 van de vijf sterren. Dat komt vooral door het design waar het merk voor gekozen heeft. We vinden het jammer dat daar buiten een soort van kerstboom niet echt een kerstig tintje aan gegeven was. Van de inhoud zijn we dan juist wel onder de indruk. Adventskalenders scoren wat ons betreft altijd pluspunten als er gekozen wordt om exclusieve smaken toe te voegen. Zo haal je iets in huis waar je anders niet zo snel aan komt.

Wat betreft prijs/kwaliteit hebben we de kalender vier sterren gegeven. Zo betaal je voor de kalender net iets meer dan 30 euro, maar krijg je daar wel 24 mini boxjes van 15 gram van Ricola voor terug. Natuurlijk betaal je op die manier meer dan wanneer je de doosjes los koopt in de winkel, maar dan kun je fluiten naar de exclusieve smaken. Wat ons betreft is de Ricola adventskalender dan ook een aanrader.

Ricola adventskalender 2023 kopen

De Ricola adventskalender 2023 is dit jaar exclusief te koop via de Duitse Amazon. Wacht echter niet te lang met bestellen, want voor je het weet is hij volledig uitverkocht. Mede door de exclusieve smaken vliegt deze aftelkalender over de digitale toonbank. Wie maak jij blij met de Ricola adventskalender 2023?

Bekijk de Ricola adventkalender op Amazon*

Laatste prijsupdate: 1 december 2023 8:57 pm
Amazon.de

Over Shannon

Shannon heeft een bijzondere liefde voor adventskalenders. Haar passie voor deze afteltreasures begon al in haar jongere jaren, toen de wereld nog niet verder reikte dan de chocolade adventskalenders. Die spanning in de aanloop naar de feestdagen? Shannon had daar haar eigen remedie voor: elke dag een vakje openen. Nu, 29 lentes jong, is ze niet alleen een fervent liefhebber, maar ook de trotse oprichtster van AdventskalenderTips.nl. Ze gidst je met plezier door de wondere wereld van de meest fabuleuze adventskalenders van het jaar. Dus, op zoek naar de crème de la crème van de adventskalenders? Shannon is je go-to girl!