LEGO adventskalender 2023

LEGO adventskalender 2023Ontdek de nieuwe LEGO adventskalenders 2023. Eerder dan ooit tevoren heeft LEGO dit jaar zijn nieuwe adventskalenders gepresenteerd. Net als vorig jaar heeft de Deense steentjesgigant gekozen voor vijf verschillende thema’s, waaronder het compleet vernieuwde LEGO Friends. Al vele jaren behoren de LEGO adventskalenders tot de meest populaire speelgoed adventskalenders. Maar waarom zijn ze zo populair en welke LEGO adventskalender scoor je in 2023?

LEGO adventskalenders 2023

LEGO is dit jaar terug met maar liefst vijf gloednieuwe adventskalenders. Het bedrijf gooit ieder jaar hoge ogen met zijn speelgoed adventskalenders en dat is dit jaar niet anders. Zo kies je in 2023 voor een van de vijf volgende thema’s:

Deze nieuwe adventskalenders van LEGO liggen vanaf september 2023 in de winkels. Daarnaast bestel je ze natuurlijk eenvoudig online. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de nieuwe adventskalenders. Zo vertellen we je wat je ervan mag verwachten, hoe duur de kalenders zijn en of er een korting beschikbaar is.

Inhoudsopgave: LEGO adventskalender 2023
  Add a header to begin generating the table of contents

  LEGO Friends adventskalender 2023 – 41758

  LEGO Friends adventskalender 2023De LEGO Friends adventskalender 2023 - 41758 ziet er dit jaar anders uit dan je voorheen misschien gewend was. Dat heeft alles te maken met het feit dat de collectie recent voorzien is van een gloednieuw design. Zo is het logo onder handen genomen en hebben we kennisgemaakt met acht nieuwe karakters: Aliya, Autumn, Leo, Zac, Liann, Olly, Paisley en Nova. Mia, Olivia, Stephanie, Emma en Andrea zijn ondertussen volwassen geworden en spelen ook nog een belangrijke rol in het Friends universum.

  Autumn, Leo en de huisdieren in Heartlake City

  De nieuwe adventskalender van LEGO Friends met setnummer 41758 draait in 2023 niet om deze karakters, al vind je wel poppetjes van Leo en Autumn terug. Het is aan jou om hen te helpen bij het versieren van de kerstboom en te zorgen voor de huisdieren in Heartlake City. Niet voor niets heeft de kalender het thema ‘huisdieren’ meegekregen. De LEGO adventskalender Friends 2023 bestel je sinds 1 september via bol.com* of Amazon*. De prijs is 26,99 euro. Hieronder in het kort wat je ervan mag verwachten:

  • Versier samen met nieuwkomers Autumn en Leo de kerstboom.
  • Vanwege het huisdierenthema gevuld met verschillende schattige LEGO-diertjes zoals een kat, een konijn en een hond.
  • Maak in totaal 24 minimodellen waarmee je verschillende dierenavonturen kunt beleven
  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

  lego-adventskalender-2023-friends

  LEGO City adventskalender 2023 - 60381

  LEGO City adventskalender 2023De LEGO City adventskalender voor 2023 is officieel nog niet aangekondigd, maar dat betekent niet dat er nog helemaal niets over bekend is. Zo is al een eerste foto gelekt waaruit blijkt hoe de kalender er dit jaar uitziet. Zo stralen de kerstman en zijn vrouw op de voorkant van de adventskalender. Daarnaast is bekend dat de kalender setnummer 60381 heeft.

  Winters thema met ijshockey

  Wat meteen duidelijk wordt bij deze aftelkalender voor Kerstmis is dat hij volledig in het teken staat van de feestdagen. Zo zien we de kerstman met zijn slee en rendier staan op het dak van een gebouw. Daarnaast speelt ijshockey dit jaar een belangrijke rol. Zo vind je in de kalender sowieso een ijshockey-speler, een puck, een doeltje en een beker. De LEGO City adventskalender wordt vanaf 1 september verkocht en kost 26,99 euro. Bestellen kan via bol.com* of Amazon*. Hieronder in het kort wat je ervan mag verwachten:

  • Tel af naar Kerstmis op magische wijze met de leuke bouwsets die je van LEGO City gewend bent.
  • Het kerstthema is aangevuld met onder meer een ijshockey-speler. Lukt het jou om de puck te scoren?
  • Bouw iedere dag een nieuw minimodel: Van voertuigen tot aan accessoires en van poppetjes tot aan gebouwen.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder.

  LEGO Star Wars adventskalender 2023 – 75366

  LEGO Star Wars adventskalender 2023Klaar voor je vertrek naar een ver sterrenstelsel? Stoelriemen vast en op naar een plek waar de ultieme strijd tussen goed en kwaad wordt uitgevochten. Dan hebben we het natuurlijk over Star Wars. Met de LEGO Star Wars adventskalender 2023 word jij meegenomen in een wereld vol lightsabers en Storm Troopers, maar dan natuurlijk wel volledig in kerststijl.

  Star Wars in kerststijl

  Fans van Star Wars en LEGO kijken ieder jaar reikhalzend uit naar deze aftelkalender. Ieder jaar vind je er namelijk exclusieve items in terug. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Gonk Droid die voor deze gelegenheid verkleed is als rendier en Omega met een slee. Aangezien ook Keizer Palpatine, Ewok en Pit Droid dan niet kunnen achterblijven, hebben zij hun kerstoutfits uit de kast getrokken. De prijs van de LEGO Star Wars adventskalender 2023 is 37,99 euro. Bestellen kan via bol.com* of Amazon*. Hieronder in het kort wat je ervan mag verwachten:

  • Waan je in de wereld van Star Wars: Return of the Jedi, Star Wars: The Clone Wars en Star Wars: The Bad Batch.
  • Breid je verzameling uit met exclusieve minifiguren van onder meer Ewok, Pit Droid en keizer Palpatine.
  • Natuurlijk mogen ook de minimodellen en voertuigen niet ontbreken. Daarom vind je onder meer de Mandalorians N-1 Starfighter, Ewok glider, AT-ST speederbike en nog veel meer.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

  LEGO adventskalenders 2023 Star Wars

  LEGO Harry Potter adventskalender 2023 – 76418

  LEGO Harry Potter adventskalender 2023Harry Potter en zijn vrienden zijn ook weer van de partij voor een gloednieuwe adventskalender. Ondanks dat hij nog niet officieel is gepresenteerd, kunnen we wel alvast iets verklappen. Dit jaar speelt deze kalender vol tovenarij zich af in een winters landschap. Aan de doos te zien heeft de kalender zijn inspiratie gehaald uit de sneeuwbalscene uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Alle karakters zijn dan ook warm aangekleed, waardoor je een aantal unieke minifigures in huis haalt. In totaal vind je zes minifiguren in de kalender en allemaal leuke accessoires waarmee jij scenes uit de films na kunt spelen.

  Harry, Hermelien, Ron en Draco

  De adventskalender met setnummer 76418 bevat onder meer een winters geklede Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel en Draco Malfidus. De kalender wordt verkocht voor 37,99 euro en wordt vanaf 1 september geleverd. Bestellen van deze Harry Potter adventskalender kan via bol.com* of Amazon*. Hieronder in het kort wat je ervan mag verwachten:

  • De LEGO Harry Potter adventskalender 2023 is gebaseerd op het sneeuwballengevecht tussen Harry Potter, Hermelien en Ron tegen Draco en zijn vrienden Korzel en Kwast uit de film De Gevangene van Azkaban.
  • Deze kalender is de ideale kans om jouw LEGO Harry Potter-verzameling uit te breiden met winterse minifigures van jouw favoriete karakters.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.

  LEGO Marvel adventskalender 2023 - 76267

  LEGO Marvel adventskalender 2023De LEGO Marvel adventskalender is voor het derde jaar op rij terug. Ditmaal staat hij niet in het teken van de Avengers, niet in het teken van de Guardians of the Galaxy, maar om de Infinity Saga. De minifigures en andere minimodellen die we terug zien in deze kalender zijn dan ook allen afkomstig uit de eerste drieëntwintig films van het MCU.

  Captain America, Iron Man en Spider-Man

  In de kalender vind je dan ook sowieso Captain America, Iron Man en Spider-Man terug. Laatstgenoemde draagt voor deze speciale gelegenheid zelfs een kersttrui. Daarnaast zien we Okoyo de kerstboom versieren en is zelfs de trein van Captain America opgenomen in de kalender. Wat ons betreft is deze adventskalender niet alleen het perfecte cadeau voor kinderen die graag in de huid kruipen van hun superheld, maar ook uitermate geschikt voor verzamelaars die dol zijn op Marvel. Je bestelt de adventskalender vanaf 1 september eenvoudig online via bol.com* of Amazon*. De prijs is 37,99 euro. Hieronder in het kort wat je ervan mag verwachten:

  • De LEGO Marvel adventskalender van dit jaar neemt je mee terug naar de Infinity Saga.
  • Bevat een aantal iconische minifigures en minimodellen die je meteen herkent uit de Marvel-films.
  • Bouw iedere dag een nieuw minimodel en speel jouw favoriete scenes uit de films na of verzin zelf leuke nieuwe scenes.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.

  Wat is een LEGO adventskalender?

  Een LEGO adventskalender biedt de perfecte manier om af te tellen naar Kerstmis. Deze kalender bestaat uit een grote doos waarop jouw favoriete LEGO-set meteen tot leven komt. Aan de achterkant van de doos vind je een flap die je kunt openklappen. Daarna komen 24 vakjes tevoorschijn met ieder een eigen nummer.

  Op 1 december is het aan jou om het eerste vakje te openen. In dat vakje vind je een zakje met LEGO-steentjes waarmee je jouw eigen minifigure of bouwwerk in elkaar zet. Daarna haal je iedere dag een nieuw vakje open tot en met 24 december (kerstavond). Iedere verrassing die je in elkaar hebt gezet, kun je meteen tentoonstellen op het opengeklapte speelveld dat is ontstaan.

  Voor wie is de LEGO adventskalender bedoeld?

  LEGO adventskalenders zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen vinden de periode in aanloop naar Kerstmis vaak spannend. De decembermaand is een drukke en vreemde maand waarin eerst Sinterklaas gevierd wordt en het daarna wachten is op de Kerstman. Om de spanning wat weg te nemen en ze een benul te geven van de tijd, kan een LEGO adventskalender helpen.

  Ook onder volwassenen doen deze aftelkalenders het goed. Kerstmis is voor hen misschien niet zo spannend meer, maar ze verwennen zichzelf of een ander graag met iedere dag een nieuw cadeautje. Daarbij helpt het mee dat LEGO het onder volwassenen altijd goed doet om hun jeugd te herbeleven en dat er een soort van verzamelwaarde aan zit. Want zeg nou zelf, wie heeft niet urenlang in de bioscoop of voor de tv gezeten om de films van Harry Potter, Marvel en Star Wars te bekijken? Hoe leuk is het dan om deze karakters zelf tot leven te brengen met een LEGO adventskalender.

  LEGO adventskalender 2023 kopen met korting?

  De LEGO adventskalenders voor 2023 zijn dit jaar al super vroeg gepresenteerd. Toch zul je wel nog even geduld moeten hebben tot je ze ook daadwerkelijk kunt bestellen. Vanaf 1 september bestel je ze eenvoudig online via bol.com* of Amazon* en liggen ze ook in sommige fysieke winkels in de schappen, zoals de Intertoys en Blokker.

  De adventskalenders van LEGO scoor je ook regelmatig met korting. Houd daarvoor deze pagina goed in de gaten, want in de speciale widgets zie je meteen of jouw favoriete kalender in de aanbieding is. Daarnaast kun je hieronder ook oudere LEGO adventskalenders vinden. Omdat deze al wat ouder zijn, is de kans groter dat je hem met korting in huis haal.

  Wacht niet te lang

  Ben jij verliefd geworden op een van de nieuwe LEGO adventskalenders van dit jaar? Dan is het belangrijk dat je niet al te lang wachten met het plaatsen van je bestelling. Alhoewel LEGO ieder jaar een groot aantal adventskalenders inkoopt, zijn een aantal varianten vaak toch al voor 1 december volledig uitverkocht. Dat komt deels ook omdat deze kalenders ware collectibles zijn. Ze doen het dan ook ieder jaar goed als cadeau.

  Veelgestelde vragen over de LEGO adventskalenders

  Net als de afgelopen twee jaar heeft LEGO ook in 2023 gekozen voor vijf verschillende adventskalenders. De thema’s zijn: Harry Potter, Star Wars, City, Friends en Marvel.

  De prijzen van een LEGO adventskalender verschillen nogal in 2023. De goedkoopste twee adventskalenders hebben een adviesprijs van 26,99 euro. Die prijs geldt voor de LEGO Friends en LEGO City kalender. De andere drie adventskalenders (Harry Potter, Star Wars en Marvel) hebben een adviesprijs van 37,99 euro. Uit ervaring weten wij echter dat de LEGO kalenders regelmatig in de aanbieding zijn. Houd deze pagina dan ook goed in de gaten om kortingen te vinden of kijk eens in de adventskalender sale.

  De LEGO adventskalenders liggen vanaf 1 september in de fysieke winkels. Ook bestel je ze vanaf die datum eenvoudig online via deze pagina.

  De LEGO adventskalenders zijn regelmatig te koop met korting. Zo scoor je ze onder meer tijdens Black Friday met flinke korting. Kom dan ook zo nu en dan terug op deze pagina om te zien wat de goedkoopste prijs is.

  Ja, de LEGO adventskalender wordt ieder jaar ook verkocht bij Kruidvat. Toch is het altijd afhankelijk van het filiaal welke adventskalenders je terugvindt. Zo zijn die van Star Wars en Marvel bijvoorbeeld niet altijd overal beschikbaar.

  Ja, ook bij de Intertoys worden deze kalenders verkocht.

  De LEGO adventskalender ligt vanaf 1 september in een aantal fysieke winkels. Denk daarbij aan speelgoedwinkels zoals Intertoys, maar ook Blokker en Kruidvat. Daarnaast bestel je ze eenvoudig online via onder meer bol.com en Amazon.

  Dat hangt af van de LEGO adventskalender die je leuk vindt. Zo is de LEGO City adventskalender geschikt voor kinderen van vijf jaar en ouder, moeten kinderen voor de Friends en Star Wars kalender al minimaal zes zijn en zijn de kalenders van Harry Potter en Marvel voor zeven jaar en ouder.

  LEGO adventskalender 2022

  LEGO adventskalender 2022Ook vorig jaar werden vijf verschillende LEGO adventskalenders verkocht. Deze zijn dit jaar met extra korting te koop. Had jij vorig jaar geen LEGO adventskalender? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een van deze kalenders extra goedkoop te halen. Of misschien vind je de inhoud van deze oudere adventskalenders wel leuker. Je kunt kiezen uit Harry Potter, Friends, Star Wars, City en Marvel. Extra tip: Deze adventskalenders zijn ook super leuk om cadeau te geven met Sinterklaas of Kerstmis.

  LEGO Friends adventskalender 2022

  LEGO Friends adventskalender 2022De LEGO Friends adventskalender 2022 beschikt nog over het oude design, maar is daarom zeker niet minder leuk. De LEGO Friends-serie is vooral gericht op meiden, maar ook genoeg jongens worden enthousiast van deze adventskalender. In deze kerstkalender is een hoofdrol weggelegd voor de vijf LEGO Friends (Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie). Zij schitteren in prachtige feestelijke outfits. Tot de inhoud behoren onder meer een kerstman, een rendier, een sneeuwpop en natuurlijk de vriendinnen uit Heartlake City.

  LEGO Friends Adventskalender 2022 - 41706

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO City adventskalender 60352

  LEGO City adventskalender 2022Aftellen naar Kerstmis kan ook met deze LEGO City adventskalender 2022 met setnummer 60352. Deze adventskalender bevat 24 verrassingen met dit jaar onder meer een Kerstman en een wit veulen. Daarnaast vind je ook verschillende andere figuren uit LEGO City Adventures terug in deze adventskalender en andere verrassingen die volledig in kerstthema zijn. Erg leuk aan deze kalender is dat je je eigen fantasie erop los kunt laten. Je zet niet alleen iedere dag een bouwwerkje in elkaar, maar speelt er ook meteen mee op de besneeuwde speelmat.

  LEGO City Adventskalender 2022 - 60352

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  Adventkalender LEGO Star Wars 2022

  LEGO Star Wars adventskalender 2022De LEGO Star Wars adventskalender was vorig jaar een populaire keuze, mede omdat gekozen was voor een bijzonder thema. Waar de meeste karakters uit andere adventskalenders goed ingepakt zitten, geldt dat voor de Star Wars adventskalender niet. Het thema is namelijk 'Christmas in the Summer'. Tot de inhoud van de adventskalender behoort dan ook een Darth Vader met slippers en een zandkasteel. Daarnaast vind je ook R2-D2 en C-3PO in de kalender en verschillende bekende voertuigen uit de filmreeks.

  LEGO Star Wars Adventskalender 2022 - 75340

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Harry Potter adventskalender 2022

  LEGO Harry Potter adventskalender 2022Harry Potter kent over de hele wereld nog altijd veel fans en met deze kerstkalender word jij ook meegenomen naar de tovenaarswereld. Met de items in de kalender kun jij jouw favoriete scenes uit de film naspelen. Daarnaast haal je met deze adventkalender LEGO Harry Potter ook leuke en unieke minifigures in huis. Denk aan Nymphadora Lupos-Tops met roze haar, Sirius Zwarts, Voldemort en Jammerende Jenny.

  LEGO Harry Potter Adventskalender 2022 - 76404

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  Adventkalender LEGO Marvel 2022

  LEGO Marvel adventskalender 2022Voor de LEGO Marvel adventskalender van 2022 is gekozen voor het thema Guardians of the Galaxy. Wie dol is op de Marvel-films zal een aantal van de minifigures meteen herkennen. Wat dacht je van Groot, Rocket, Star-Lord, Mantis, Nebula én Drax. Een aantal van hen is ook nog eens gekleed in kerststijl. Daarnaast vind je ook minimodellen terug die je meenemen naar momenten uit de films.

  LEGO Marvel Guardians of the Galaxy Adventskalender 2022 - 76231

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO adventskalenders 2021

  De LEGO adventskalenders zijn ieder jaar een groot succes. Het is dan ook geen verrassing dat er ieder jaar nieuwe exemplaren gepresenteerd worden. Ook vorig jaar verschenen er in totaal vijf nieuwe LEGO kalenders op de markt. Heb je de LEGO adventskalenders 2021 gemist of wil je er alsnog één kopen, niet getreurd. Dat is gelukkig nog altijd mogelijk. Hieronder vind je dan ook de vijf LEGO adventskalenders van 2021 op een rijtje met opnieuw de thema's: Star Wars, Harry Potter, Marvel, City en Friends. Daarbij zie je ook meteen de prijs en kun je meteen toeslaan.

  LEGO Marvel De Avengers adventkalender 2021 - 76196

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Star Wars Adventkalender 2021 - 75307

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Harry Potter Adventskalender 2021 - 76390

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO City Adventskalender 2021 - 60303

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Friends Adventkalender 2021 - 41690

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  2020

  LEGO Harry Potter Adventskalender 2020 - 75981

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Star Wars Adventskalender 2020 - 75279

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO City Adventskalender 2020 - 60268

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Friends Adventskalender 2020 - 41420

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  2019

  LEGO Harry Potter Adventskalender 2019 - 75964

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Star Wars Adventskalender 2019 - 75245

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO City Adventskalender 2019 - 60235

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  LEGO Friends Adventskalender 2019 - 41382

  Laatste Amazon prijsupdate: 1 december 2023 11:19 pm

  2018

  LEGO Star Wars Adventskalender 2018 - 75213

  LEGO City Adventskalender 2018 - 60201

  LEGO Friends Adventskalender 2018 - 41353

  2017

  LEGO Star Wars Adventskalender 2017 - 75184

  LEGO City Adventskalender 2017 - 60155

  LEGO Friends Adventskalender 2017 - 41326

  2016

  LEGO Star Wars Adventskalender 2016 - 75146

  LEGO Friends Adventskalender 2016 - 41131