LEGO adventskalenders 2021

De LEGO adventskalenders 2021 zijn bekend. Ook dit jaar mogen we ons weer opmaken voor verschillende adventskalenders van LEGO. De laatste jaren zijn we eraan gewend geraakt dat er verschillende kalender LEGO verschijnen. Dit jaar is daar een nieuw thema bijgekomen. Voorheen konden we ieder jaar aan de slag met een LEGO kalender van Star Wars, Harry Potter, Friends en City. Voor de LEGO kalender 2021 is daar ook een Marvel kalender bijgekomen.

LEGO adventskalender 2021

Extra leuk aan de LEGO adventskalender 2021 is dat je op een leuke manier kunt aftellen naar de feestdagen. Je start op 1 december met het openen van een vakje en vindt dan een leuk bouwwerkje inclusief instructie. Uiteindelijk gebeurt dat 24 dagen op rij. Aan het einde heb je 24 bouwwerkjes van jouw favoriete thema waar je ook nog eens mee kunt spelen. Zo zijn de meegeleverde dozen ieder jaar geschikt als speelmat. De thema's op een rijtje:

Als extra verrassing is er dit jaar ook een exclusieve LEGO boeken adventskalender* verschenen. Daarin zitten 24 verschillende verhaaltjes om mee af te tellen naar Kerstmis.

In dit artikel nemen we je mee naar de LEGO adventskalenders 2021. Zo geven we je een sneak-peek van de kalender en laten we je weten tegen welke prijs en waar je hem kunt kopen.

Star Wars adventskalender 2021

De LEGO Star Wars adventskalender is ieder jaar een groot succes. Deze kalender is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud, maar doet het ook goed onder volwassenen. Dit jaar is de kalender geïnspireerd op seizoen 2 van Star Wars: The Mandalorian. Tot de inhoud behoren zeven personages uit de serie met onder andere The Mandalorian en Baby Yoda. Daarnaast kun je ook de nodige voertuigen en wapens in de Star Wars adventkalender verwachten. De doos kun je gebruiken als speelmat om meteen jouw nieuwe creaties op uit te stallen en tot leven te brengen. De Star Wars LEGO adventskalender 2021 is vanaf 1 september 2021 te koop voor een bedrag van 29,99 euro.

 • 7 Minifiguurtjes van LEGO Star Wars zoals The Mandalorian en Baby Yoda
 • 11 voorwerpen zoals Tie Fighter en Razor Crest
 • Uitklapbare doos als speelmat

LEGO Harry Potter adventskalender 2021

De LEGO Harry Potter adventskalender is uiterst leuk als cadeau voor zowel kinderen als volwassenen die dol zijn op de verhalen van Harry Potter. Deze kalender is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar en neemt je mee naar de tovenaarswereld. Uit deze LEGO kalender 2021 haal je iedere dag een cadeautje tevoorschijn in het Harry Potter thema. Zo kun je in de kalender in ieder geval zes minifiguren vinden met onder meer Harry Potter en zijn vrienden Ron Wemel en Hermeline Griffel. Ook Draco Malfidus, Dirk Duffeling en Grijphaak ontbreken niet. Daarnaast bevat deze kalender ook leuke accessoires die je als Harry Potter fan meteen herkent. Denk bijvoorbeeld aan de brieven van Zweinstein, de open haard en de kluis in Goudgrijp. Ook uil Hedwig vind je terug in de kalender. De LEGO Harry Potter adventskalender 2021 kost 29,99 euro en komt per 1 september beschikbaar.

 • 6 Minifiguurtjes van LEGO Harry Potter zoals Hermelien en Ron
 • Bekende items uit de Harry Potter film-reeks zoals de brieven van Zweinstein en de kluis in Goudgrijp.
 • Twee willekeurige tovenaarskaarttegels en Hedwig de uil

Friends adventskalender 2021

Onder jonge meisjes doet de LEGO Friends adventskalender het ieder jaar uitstekend. De kalender heeft ieder jaar een design waar je meteen vrolijk van wordt. De LEGO Friend adventskalender is geïnspireerd door Heartlake City. Het resultaat is een leuke kalender waarmee de spanning naar de feestdagen net iets minder wordt. Start op 1 december met het openen van een deurtje en haal vervolgens iedere dag een leuke verrassing tevoorschijn. In de kalender zitten in ieder geval vijf micropoppetjes verstopt met een kerstsok, inclusief een kitten en een puppy. Daarnaast ook extra winterspeelgoed zoals een snowboard, een slee en piano. Extra leuk is dat wanneer je de doos openklapt, er ook meteen een speelveld tevoorschijn komt. De LEGO Friends adventskalender 2021 kun je vanaf 1 september kopen en kost 24,99 euro.

 • 5 LEGO Friends personages als micropoppetjes in kerstsfeer
 • Leuke extra items zoals arrenslee, snowboard en piano
 • Sommige accessoires kunnen bewegen

City adventskalender 2021

Is jouw zoon groot fan van de tv-serie LEGO City Adventures? Denk dan eens aan de LEGO City adventskalender met setnummer 60303. Deze kalender is uiterst geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud en bevat verschillende personages uit de serie. Tot de inhoud behoren Top Hat Tom, Bob, Betty, Sam Grizzled, Shirley Keeper en Fendrich. Daarnaast is er ook een bouwbare sneeuwpop van Duke DeTain toegevoegd. Erg leuk aan deze kalender is dat kinderen hun eigen fantasie erop los kunnen laten. Zodra ze met deze kalender aftellen naar de feestdagen kunnen ze niet alleen iedere dag een bouwwerkje in elkaar zetten, maar met de besneeuwde speelmat ook meteen situaties naspelen. De LEGO City adventskalender 2021 is vanaf 1 september te koop en krijgt de prijs van 24,99 euro mee.

 • 6 personages uit de LEGO City Adventures tv-serie met Top Hat Tom, Bob en Betty
 • Verschillende voertuigen uit de LEGO City-reeks zoals een helikopter
 • Doos is ook een speelmat

LEGO Marvel adventskalender 2021

De LEGO Marvel Avengers maakt dit jaar zijn debuut in het assortiment van LEGO. Voor het eerst kunnen fans met een Marvel kalender aftellen naar de feestdagen. De LEGO Marvel adventskalender 2021 is gebaseerd op de Avengers. Daardoor kom je in de kalender verschillende minifiguren tegen. Zo kun je rekenen op Iron Man, Spider-Man, Black Widow, Thor, Captain Marvel, Thanos en Nicky Fury. Daarnaast zijn er ook een aantal herkenbare voorwerpen en accessoires toegevoegd uit de filmreeks. Denk daarbij aan de Avengers toren, Spider-Man drone en een Quinjet. Deze kalender is dan ook een grote aanrader voor wie groot fan is van Marvel en superhelden. De LEGO Marvel adventskalender 2021 komt op 1 september beschikbaar en heeft de prijs van 29,99 euro.

 • 7 minifiguren uit de Marvel-reeks met onder meer Iron Man, Spider-Man en Black Widow
 • Inclusief minimodellen van onder meer Spider-Man drone, Avengers toren en Quinjet
 • Doos is ook meteen een speelmat

LEGO adventskalenders 2020

De LEGO adventskalenders 2020 zijn bekend. Het speelgoedmerk lanceert ieder jaar verschillende aftelkalenders. Daarmee begin je op 1 december met het openen van een vakje en haal je een klein bouwsetje in jouw gekozen thema tevoorschijn. Dat proces herhaal je vervolgens 24 dagen op rij.

Uiteindelijk heb je met Kerstmis 24 leuke bouwwerkjes in elkaar gezet. Daarbij kun je de meegeleverde doos openklappen zodat je een landschap creëert waarop je met de creaties kunt spelen. Dit jaar heeft LEGO net als vorig jaar gekozen voor vier verschillende thema's:

 • Star Wars
 • Harry Potter
 • Friends
 • City

Star Wars adventskalender 2020

De eerste adventskalender die LEGO dit jaar heeft aangekondigd, is die van Star Wars. Deze variant vliegt ieder jaar over de toonbank en gaat dit jaar misschien wel nog sneller dan we gewend zijn. De kalender is namelijk voorzien van 24 leuke LEGO verrassingen, waaronder zes minifiguren. Daarbij onder meer Darth Vader gekleed in een kersttrui, Porg, Rey en Poe Dameron. Daarnaast zit er ook een code in deze kalender verstopt waarmee je een exclusief personage ontgrendelt in de game Star Wars: The Skywalker Saga. De kalender is vanaf 1 september beschikbaar.

 • 6 Minifiguurtjes van LEGO Star Wars zoals Poe Dameron en Darth Vader
 • 12 voorwerpen zoals Tie Fighter en Millennium Falcon
 • Exclusieve gamecode
LEGO Star Wars adventskalender 2020

LEGO Harry Potter adventskalender 2020

De adventskalender die ieder jaar het snelst is uitverkocht, is ongetwijfeld die van Harry Potter. In deze variant van LEGO vind je niet alleen Harry Potter terug, maar uiteraard ook zijn beste vrienden Ron en Hermelien. Deze set bestaat uit liefst 355 onderdelen en biedt fans 24 dagen lang plezier. Naast de zes minifiguren die in de kalender verstopt zitten, kun je met deze aftelkalender ook leuke kersttaferelen nabootsen. Vanaf 1 september is de Harry Potter kalender te bestellen.

 • 6 Minifiguurtjes van LEGO Harry Potter zoals Hermelien en Ron
 • Bekende items uit de Harry Potter film-reeks
LEGO Harry Potter adventskalender 2020

Friends adventskalender 2020

LEGO houdt ieder jaar ook rekening met de wat jongere kinderen. Voor zowel jongens als meisjes is de LEGO Friends adventskalender een ideaal cadeau. Deze set is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en bevat 335 onderdelen. Wat je allemaal tegenkomt in de aftelkalender houden we nog even geheim, maar we kunnen wel alvast verklappen dat je sowieso de minifiguren Emma, Mrs. Santa Claus en twee elven treft. Daarbij wordt de doos geleverd die je open kunt klappen waarna een leuk speelveld verschijnt. Vanaf 1 september is de LEGO Friends kalender beschikbaar.

LEGO Friends adventskalender 2020
 • Minifiguurtjes met onder meer Emma, Ms. Santa Claus en 2 elven
 • Leuke extra items zoals speelgoedskateboard en sneeuwbalkatapult
 • Doos multifunctioneel met verschillende thema's

City adventskalender 2020

De LEGO City adventskalender is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. De kalender herbergt iedere dag een nieuwe verrassing. Start op 1 december met het openen van een vakje en haal vervolgens iedere dag een nieuwe bouwset tevoorschijn. In de kalender zitten onder meer zes minifiguren uit de tv-serie LEGO City Adventures verstopt. Daarnaast vind je ook een kerstboom, de slee van de kerstman, auto's en nog veel meer voertuigen. De kalender komt op 1 september beschikbaar.

 • 6 Minifiguurtjes van LEGO City zoals Wheelie verkleed als Kerstman
 • Verschillende voertuigen uit de LEGO City-reeks
 • Doos multifunctioneel
LEGO City adventskalender 2020

LEGO adventskalenders 2019

Star Wars 2019

Ook vorig jaar lancerde LEGO een Star Wars adventskalender onder setnummer 75245. De kalender is niet alleen de ideale manier om mee af te tellen naar de feestdagen, maar zorgt er ook nog eens voor dat jouw Star Wars collectie wordt uitgebreid. Tot de figuurtjes van de kalender van 2019 behoorden onder meer Porg, Chewbacca en een First Order Stormtrooper.

Harry Potter 2019

Als er één LEGO adventskalender ieder jaar razendsnel is uitverkocht, dan is het wel die van Harry Potter. De tovenaar en zijn vrienden zijn nog altijd uiterst populair. In de 75964 LEGO bouwset zit achter ieder deurtje een leuke Harry Potter-verrassing verstopt. In de variant van dit jaar vind je onder meer Harry Potter, Ron, Hermelien en Perkamentus. Daarnaast zijn er ook een aantal bouwsets waarmee je kersttaferelen na kunt bootsen.

Friends 2019

Ken jij iemand die de meisjes uit Heartlake City volgt als geen andere? Laat hem of haar dan aftellen met de favoriete vriendinnen. In deze kalender vind je minifiguurtjes zoals Mia, Zobo en Zubita. Maar daarnaast ook een sneeuwpop, een hamster en een kerstboom. Extra leuk aan de LEGO adventskalenders is dat je de doos open kunt klappen. Dan verschijnt er een leuk speelveld waarop kinderen met hun ontwerpen aan de slag kunnen.

City 2019

De LEGO City adventskalender is een uiterst geschikt Sinterklaas-cadeau voor de wat jongere kinderen. In de kalender zitten 24 LEGO-bouwsetjes verstopt met allen hetzelfde thema: LEGO City. De inhoud verschilt van minifiguurtjes, voertuigen tot aan kerstfiguren als een kerstman en sneeuwpop. De kalender verscheen in september 2019.

LEGO adventskalenders 2018

LEGO adventskalenders 2017

LEGO adventskalenders 2016

LEGO adventskalenders 2015