Adventskalender om zelf te vullen

Een adventskalender is leuk om kant en klaar te kopen, maar nóg leuker als je er een koopt om zelf te vullen. Wat is er nou leuker dan vanaf 1 december af te tellen naar Kerstmis met iedere dag een persoonlijke cadeautje? Extra leuk aan deze adventskalenders is dat je ze in alle soorten en maten kunt kopen. Zo kun jij een kalender maken die perfect past bijdegene aan wie je hem cadeau wilt doen. Voordat je een adventskalender kunt vullen, heb je er een nodig. In dit artikel sommen we de leukste adventskalenders op die je zult kunt vullen. Eerder schreven we al een artikel over cadeautjes om zelf adventskalender voor volwassenen mee te vullen. Nu zijn we op zoek gegaan naar de leukste adventskalenders om zelf te vullen. Hieronder onze favorieten op een rijtje.

Waarom adventskalender om zelf te vullen?

Waarom zou je kiezen voor een adventskalender om zelf te vullen? Dat kan natuurlijk verschillende redenen hebben, maar de reden die wij vaak voorbij zien komen is dat de kant en klare adventskalenders die beschikbaar zijn niet helemaal passen bij de persoon voor wie je een kalender zoekt. Alhoewel er tegenwoordig heel wat keuze is wat betreft adventskalenders met onder meer beauty adventskalender, drank adventskalenders en adventskalenders voor kinderen, kan het soms toch nog lastig te zijn om een passende variant te vinden. In dat geval kun je erover nadenken om er zelf één te vullen. We maken in dit artikel onderscheid tussen twee verschillende kalenders:

 • Adventskalenders die je één keer kunt gebruiken
 • Adventskalenders die je kunt hergebruiken

Verschillende DIY adventskalenders beschikbaar

Vandaag de dag zijn er verschillende adventskalenders om zelf te vullen beschikbaar. Voordat je een geschikte adventskalender kunt kiezen, is het belangrijk om te weten dat we onderscheid maken tussen twee verschillende kaleners om zelf te vullen. De eerste is bedoeld om één keer te vullen en kan vervolgens niet meer hergebruikt worden. Een andere variant kun je ieder jaar opnieuw vullen. Zo kun je super leuke persoonlijke adventskalenders maken voor bijvoorbeeld jouw kinderen of partner.

Rode locomotief met lades

Om te beginnen, vonden we deze super schattige rode locomotief inclusief 24 lades. De lades hebben interne afmetingen van 37 x 26 x 23mm. Daarmee zijn ze prima geschikt voor kleine cadeautjes. De complete trein is 42 centimeter lang en 23 centimeter hoog. Zeker met Kerstmis misstaat deze kalender niet in je woonkamer. In de lades kun je precies 24 leuke, kleine verrassingen kwijt. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, lekkernijen of leuke extraatjes zoals een gedichtje of liefdesbriefje.

 • Herbruikbare adventskalender
 • 24 genummerde lades
 • Locomotief beschikt over extra compartiment in de cabine
Rode locomotief adventskalender

Huisjes adventskalender om zelf te vullen

Wil jij liever aan de slag met een knutselset, dan zijn deze huisjes een leuk idee. Eigenlijk krijg je met dit pakket een soort DIY knutselset thuisgeleverd. Je krijgt 24 papieren zakken die je om kunt vouwen tot een huisje. Vouw het huisje in elkaar, vul hem met wat jij wilt en knoop hem dicht met touw. Met de meegeleverde stickers kun je vervolgens bepalen op welke dag het cadeautje geopend mag worden. Wat ons betreft een super leuk idee. De afmetingen van de zakjes zijn 7 x 5 x 10,5 centimeter.

 • 24 Leuk versierde huisjes
 • 24 Nummerstickers
 • Afmetingen van 7 x 5 x 10,5 cm
adventskalender huisjes

Houten kerstkalender

Deze houten kerstkalender is ook uiterst geschikt om jouw geliefden te verrassen met een leuke adventskalender. Wat deze kalender erg leuk maakt, is dat hij tijdens Kerstmis niet misstaat in de huiskamer. Voor de kalender is gekozen voor echte kerstkleuren met rood, groen en wit. Daarbij kun je deze doosjes individueel vullen met een leuk cadeautje. De 25 afzonderlijke dozen worden vervolgens stevig aan elkaar bevestigd. De afmetingen van de doosjes zijn 4,5 x 4,5 x 5 cm. Houd er dan ook rekening mee dat er niet al te grote cadeaus in passen.

 • Herbruikbare adventskalender
 • Kleurrijk beschilderd
 • Deurtjes hebben magnetische sluitingen
Houten kerstkalender

DIY papieren zakken

Een andere favoriet van ons is deze DIY papieren zakken adventskalender. Wat bij deze kalender extra leuk is, is dat je er ook wat grotere cadeaus in kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan badproducten, sokken, kaarsen of leuke accessoires. De kalender is voorzien van hoge kwaliteit zakken om te vullen. Daarnaast kun je rekenen op zestig zelfklevende stickers die zijn onderverdeeld in drie thema's: 24 kleurrijke stickers voor kinderen, 24 zwarte stickers voor volwassenen en twaalf stickers voor als je de zakken wilt gebruiken met moederdag, vaderdag of verjaardagen.

 • Ook geschikt voor grotere cadeaus
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • Ook voor andere gelegenheden te gebruiken
DIY papieren zakken adventskalender

Small Foot houten adventskalender

Deze kalender van Small Foot is een ware eyecatcher. Het is geen standaard adventskalender die je doorgaans tegenkomt. In plaats daarvan is het een houten kalender met een compleet interieur inclusief verlichting. In de kalender speelt zich een waar kerst tafereel af. De kalender beschikt over 24 schattige doosjes waarin een leuke verrassing verstopt kan worden. Het huis is versierd met ijspegels wat de kalender meteen een wintergevoel geeft.

 • Herbruikbare adventskalender
 • Inclusief verlichting
 • Beeldt prachtig kerst tafereel af
Small Foot adventskalender