Adventskalender om zelf te vullen

Een adventskalender om zelf te vullen? Een aftelkalender is leuk om kant en klaar te kopen, maar nóg leuker als je er een koopt om zelf te vullen. Wat is er nou leuker dan vanaf 1 december af te tellen naar Kerstmis met iedere dag een persoonlijke cadeautje? Extra leuk aan deze adventskalenders is dat je ze in alle soorten en maten kunt kopen. Zo kun jij een kalender maken die perfect past bijdegene aan wie je hem cadeau wilt doen. Voordat je een adventskalender kunt vullen, heb je er een nodig. In dit artikel sommen we de leukste adventskalenders op die je zult kunt vullen. Eerder schreven we al een artikel over cadeautjes om zelf adventskalender voor volwassenen mee te vullen. Nu zijn we op zoek gegaan naar de leukste adventskalenders om zelf te vullen. Hieronder onze favorieten op een rijtje.

Waarom adventskalender om zelf te vullen?

Waarom zou je kiezen voor een adventskalender om zelf te vullen? Dat kan natuurlijk verschillende redenen hebben, maar de reden die wij vaak voorbij zien komen is dat de kant en klare adventskalenders die beschikbaar zijn niet helemaal passen bij de persoon voor wie je een kalender zoekt. Alhoewel er tegenwoordig heel wat keuze is wat betreft adventskalenders met onder meer beauty adventskalender, drank adventskalenders en adventskalenders voor kinderen, kan het soms toch nog lastig te zijn om een passende variant te vinden. In dat geval kun je erover nadenken om er zelf één te vullen. We maken in dit artikel onderscheid tussen twee verschillende kalenders:

 • Adventskalenders die je één keer kunt gebruiken
 • Adventskalenders die je kunt hergebruiken

Verschillende DIY adventskalenders beschikbaar

Vandaag de dag zijn er verschillende adventskalenders om zelf te vullen beschikbaar. Voordat je een geschikte adventskalender kunt kiezen, is het belangrijk om te weten dat we onderscheid maken tussen twee verschillende kaleners om zelf te vullen. De eerste is bedoeld om één keer te vullen en kan vervolgens niet meer hergebruikt worden. Een andere variant kun je ieder jaar opnieuw vullen. Zo kun je super leuke persoonlijke adventskalenders maken voor bijvoorbeeld jouw kinderen of partner.

Rode locomotief met lades

Om te beginnen, vonden we deze super schattige rode locomotief inclusief 24 lades. De lades hebben interne afmetingen van 37 x 26 x 23mm. Daarmee zijn ze prima geschikt voor kleine cadeautjes. De complete trein is 42 centimeter lang en 23 centimeter hoog. Zeker met Kerstmis misstaat deze kalender niet in je woonkamer. In de lades kun je precies 24 leuke, kleine verrassingen kwijt. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, lekkernijen of leuke extraatjes zoals een gedichtje of liefdesbriefje.

 • Herbruikbare adventskalender
 • 24 genummerde lades
 • Locomotief beschikt over extra compartiment in de cabine

Huisjes adventskalender om zelf te vullen

Wil jij liever aan de slag met een knutselset, dan zijn deze huisjes een leuk idee. Eigenlijk krijg je met dit pakket een soort DIY knutselset thuisgeleverd. Je krijgt 24 papieren zakken die je om kunt vouwen tot een huisje. Vouw het huisje in elkaar, vul hem met wat jij wilt en kalp hem dicht. Met de meegeleverde stickers kun je vervolgens bepalen op welke dag het cadeautje geopend mag worden. Wat ons betreft een super leuk idee. De afmetingen van de huisjes zijn verschillend. De maten zijn: 7,5x13x7,5 cm | 7x8,5x5 cm | 6x11,4x9 cm | 6x10,5x6 cm

 • 24 Leuk versierde huisjes
 • 24 Nummerstickers
 • Verschillende maten huisjes

Houten kerstkalender

Deze houten kerstkalender is ook uiterst geschikt om jouw geliefden te verrassen met een leuke adventskalender. Wat deze kalender erg leuk maakt, is dat hij tijdens Kerstmis niet misstaat in de huiskamer. Voor de kalender is gekozen voor echte kerstkleuren met rood, groen en wit. Daarbij kun je deze doosjes individueel vullen met een leuk cadeautje. De 25 afzonderlijke dozen worden vervolgens stevig aan elkaar bevestigd. De afmetingen van de doosjes zijn 4,5 x 4,5 x 5 cm. Houd er dan ook rekening mee dat er niet al te grote cadeaus in passen.

 • Herbruikbare adventskalender
 • Kleurrijk beschilderd
 • Deurtjes hebben magnetische sluitingen

DIY papieren zakken

Een andere favoriet van ons is deze DIY papieren zakken adventskalender. Wat bij deze kalender extra leuk is, is dat je er ook wat grotere cadeaus in kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan badproducten, sokken, kaarsen of leuke accessoires. De kalender is voorzien van hoge kwaliteit zakken om te vullen. Daarnaast kun je rekenen op zestig zelfklevende stickers die zijn onderverdeeld in drie thema's: 24 kleurrijke stickers voor kinderen, 24 zwarte stickers voor volwassenen en twaalf stickers voor als je de zakken wilt gebruiken met moederdag, vaderdag of verjaardagen.

 • Ook geschikt voor grotere cadeaus
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • Ook voor andere gelegenheden te gebruiken

Small Foot houten adventskalender

Deze kalender van Small Foot is een ware eyecatcher. Het is geen standaard adventskalender die je doorgaans tegenkomt. In plaats daarvan is het een houten kalender met een compleet interieur inclusief verlichting. In de kalender speelt zich een waar kerst tafereel af. De kalender beschikt over 24 schattige doosjes waarin een leuke verrassing verstopt kan worden. Het huis is versierd met ijspegels wat de kalender meteen een wintergevoel geeft.

 • Herbruikbare adventskalender
 • Inclusief verlichting
 • Beeldt prachtig kerst tafereel af

Doosjes adventskalender

Een andere favoriet van ons is deze leuke doosjes adventskalender van Kesote. Hierbij krijg je 24 doosjes geleverd met verschillende motiefjes erop. Denk aan belletjes, kerstbomen, sneeuwblokjes en sterretjes. Daarnaast krijg je ook cijferstickers meegeleverd, zodat je zelf kunt bepalen welk doosje welk cijfer meekrijgt. De doosjes hebben de afmetingen van 7 x 7 x 7 cm. Daarmee zijn ze niet geschikt voor heel grote cadeau's. Wel zou je ze kunnen vullen met kleine cadeautjes zoals make-up en snoepjes. De kalender is daarnaast ook nog eens herbruikbaar. Je bestelt hem gewoon via Amazon*.

 • Doosjes adventskalender met goudkleurige motieven
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • Adventskalender om zelf te vullen is te hergebruiken

Goud zilver adventskalender

Wil jij dit jaar op luxe wijze aftellen naar de feestdagen? Dan kan dat dit jaar ook door deze prachtige goud zilver adventskalender te vullen. Wie deze kalender bestelt, kan 24 kussendozen thuis verwachten. Twaalf in de kleur goud en twaalf in de kleur zilver. De afmetingen zijn 17,7 x 9,5 x 4,5 centimeter wat deze kalender prima geschikt maakt voor grotere cadeaus. De DIY kalender wordt geleverd met 24 cijferstickers, acht blanco kaarten en 10 meter touw om de dozen goed dicht te maken. Kies jij dit jaar voor deze goud zilver adventskalender?

 • Herbruikbare adventskalender
 • Geschikt voor grotere cadeaus
 • Adventskalender ziet er luxe uit

Rendier adventskalender om zelf te vullen

Op zoek naar een vrolijke adventskalender om zelf te vullen? Dan is deze papieren rendier adventskalender ook uiterst leuk. Deze kalender is te koop via Amazon en is zeer geschikt om een adventskalender met grote cadeaus mee te vullen. De kalender is een ware DIY-set waarbij alles inbegrepen zit om super schattige rendieren zakjes te maken. Zo zitten er stickervellen bij de zakken om deze schattige creaties te maken. De geweien en buiken zijn al voorgesneden. Het enige wat jij nog moet doen, is alles in elkaar knutselen. Door het formaat van de zakjes van 22 x 14 x 5 cm zijn deze zakjes ideaal geschikt voor snoep, speelgoedauto's, kleine boeken en nog veel meer leuke cadeaus.

 • DIY-set om zelf rendieren adventskalender te maken
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • Ook geschikt voor iets grotere cadeaus

Dieren adventskalender

Wil jij dit jaar voor jouw zoon of dochter een adventskalender zelf vullen? Wij zijn erg fan van deze super schattige kalender waarbij je stickers krijgt meegeleverd van schattige diertjes. De kalender bestaat uit 24 doosjes en 24 schattige dier nummerstickers. De afmetingen van de sterke dozen zijn 7 x 7 x 7 centimeter. Daarmee zijn ze prima geschikt om te vullen met chocolade, snoep, poppetjes en kleine autootjes. Kies jij dit jaar voor deze super schattige dieren adventskalender?

 • Herbruikbare adventskalender
 • Geschikt voor kleine cadeaus
 • Leuke zelfgemaakte kalender voor kinderen

Zwart gouden DIY washi tape adventskalender

Wil jij dat jouw DIY adventskalender meteen opvalt? Dan is dit een perfecte adventskalender voor jou. Deze kussenboxen zijn namelijk voorzien van goudkleurige accenten en washi tape. De kalender wordt dan ook geleverd met 24 kussendozen, washitape en gouden cijferstickers. Het enige wat jou nog te doen staat is de kussenbox vrouwen, vullen en sluiten. De dozen hebben afmetingen van 14x10x3,5 centimeter. Naast de zwart/gouden uitvoering is deze DIY adventskalender ook in heel wat andere kleuren beschikbaar.

 • Opvallende DIY adventskalender
 • Geleverd met 5 meter washi tape in de kleur geel, goud glitter
 • Afmetingen van 14x10x3,5cm

Kast adventskalender om zelf te vullen

Kast adventskalenders zien we de laatste jaren steeds vaker terug. Deze adventskalenders zijn extra leuk omdat je de kalender zodra je hem volledig hebt opengemaakt gewoon kunt hergebruiken. Ghwole heeft nu een lege kast adventskalender uitgebracht die nog volledig zelf gevuld kan worden. In totaal kom je 24 doosjes tegen die je kunt vullen met kleine cadeautjes zoals snoep, sieraden en andere verrassingen. De complete doos heeft de afmetingen van 33 x 30 x 8cm.

 • Herbruikbare adventskalender
 • Geschikt voor kleine cadeaus
 • Populair design met schattig kerst motief

Doe het zelf adventskalender

Wil jij aan de slag met een goedkope doe het zelf adventskalender? Dan is deze doosjes kalender een leuke verrassing. Deze kalender bevat in totaal 24 doosjes met leuke motiefjes. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is de dozen in elkaar te vouwen, ze te vullen en de stickers erop te plakken. Door de afmetingen van de doosjes kan deze kalender gevuld worden met sieraden, snoep en kleine figuren. Je bestelt deze kalender bij Amazon*.

 • Goedkope doe het zelf adventskalender met 24 doosjes
 • Geschikt voor sieraden, snoep en kleine figuren
 • Afmetingen van 11 x 4 x 8 cm

Unicorn DIY adventskalender

Ken jij iemand die dol is op unicorns? Stop met verder zoeken! Dit jaar hebben we namelijk ook deze uiterst schattige DIY unicorn adventskalender gevonden. Deze zul je echter wel zelf nog in elkaar moeten zetten. Zo wordt deze kalender geleverd met 24 witte zakjes en 24 sheets met unicorn onderdelen. Het gaat om 6 verschillende patronen die allen vier keer geleverd worden. Daarnaast krijg je nog een stickervel met goudkleurige stickers meegeleverd. De afmetingen van de zakjes zijn 8 x 6,5 x 19cm.

 • Super schattige unicorn adventskalender om zelf te maken
 • Geschikt voor kleine cadeaus
 • Het perfecte cadeau voor ieder meisje

Happy Socks DIY adventskalender

De Happy Socks adventskalender is ieder jaar binnen no time uitverkocht, maar draagt wel altijd een flink prijskaartje met zich mee. Dit jaar kun jij jouw eigen adventskalender maken met de motiefjes van Happy Socks. In het kader van 'Make Your Own Advent Calendar' koop je via Happy Socks* voor maar 9,94 euro deze schattige doos met 24 papieren cadeauzakjes en 24 genummerde stickers. Jij bepaalt welke cadeautjes erin verstopt gaan. De doos heeft de afmetingen van 18.3 x 12.8cm.

 • Adventskalender met erg leuke motiefjes
 • Voor nog geen 10 euro te koop
 • Doos met afmetingen van 18.3 x 12.8cm

Adventskalendertips Nieuwsbrief

Geen adventskalender meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!